Hoe kom je aan een recept

recept

Manieren om aan een recept te komen.

Ben Welman
10-19-2018

Hoe kom je tot een recept voor een goed en succesvol bier?

In het begin is dat niet eenvoudig en gebruik je snel een recept van een ander. Zeker wanneer je een volgens dit recept gebrouwen bier geproefd hebt en lekker vindt, kan dit vertrouwen in het recept geven. Soms moet je dan nog wat aan de hoeveelheden veranderen om het recept aan je eigen installatie aan te passen, maar daarna ben je snel klaar en daar is niets mis mee. Zo heb ik in het begin veel gehad aan de Bewezen Recepten op het forum van Hobbybrouwen.nl.

Het wordt wat anders wanneer je een bepaald bier wilt klonen of een bier wilt brouwen dat aan bepaalde kenmerken voldoet. Dan moet je het opstellen van een recept wat systematischer aanpakken. In nog volgend artikelen zal de aanpak hiervan besproken worden.

Citation

For attribution, please cite this work as

Welman (2018, Oct. 19). Vlearmoesbier: Hoe kom je aan een recept. Retrieved from https://vlearmoesbier.nl/posts/2018-10-19-recept/

BibTeX citation

@misc{welman2018hoe,
  author = {Welman, Ben},
  title = {Vlearmoesbier: Hoe kom je aan een recept},
  url = {https://vlearmoesbier.nl/posts/2018-10-19-recept/},
  year = {2018}
}